Hidrotopconstruct.ro

Betoane

Betonul este un amestec de pietriş, nisip, ciment şi apa, care se transformă prin uscare într-o masă foarte rezistentă şi care se foloseşte în construcţii.

Betoanele sunt produse artificiale cu aspect de conglomerat care se obţin în urma întăririi unor amestecuri bine omogenizate de liant, apa şi agregate, eventual aditivi. Amestecul de liant şi apă formează o pastă care, în urma unor procese fizico-chimice, se întăreşte transformându-se într-o substanţă solidă care leagă între ele granulele de agregat, dând astfel caracterul de monolit al betonului. Betonul prezintă o bună rezistenţă la solicitarea de compresiune, dar la solicitarea de tracţiune rezistența betonului este mult mai scăzută (aproximativ de 10 ori mai mică decât cea la compresiune). Din acest motiv pentru a îmbunătăţi comportarea materialului la diferite tipuri de solicitări betonul poate fi armat cu diferite produse din otel.

În industria construcţiilor, betonul reprezintă principalul material de construcţii, folosit la structuri, datorită avantajelor pe care le are: durabilitate, executarea elementelor de contrucţii sub orice formă, rezistenţă la foc, caracterul monolit şi masivitatea construcţiilor, costul redus.

SEO