Hidrotopconstruct.ro

XYPEX

INFORMAŢII GENERALE DESPRE XYPEX

CUM LUCREAZĂ XYPEX

Materialele de impermeabilizare a betonului XYPEX sunt amestecuri ce conţin ciment Portland, silice şi multe chimicale active care aplicate sub formă de mortar subţire pe beton provoacă o reacţie catalitică în porii, tubaţiile capilare şi microfisurile betonului. Această reacţie în mediu apos, generează formaţiuni cristaline fibroase în masa betonului – suport, până când apa ca mediu de reacţie nu mai are acces în spaţiul în care are loc procesul chimic. Betonul astfel tratat este etanş la acţiunea apei sau a altor lichide, din orice direcţie.

IMPERMEABILITATEA BETONULUI TRATAT CU XYPEX

Testele realizate in marile laboratoare arată că o epruvetă de 5 cm grosime de beton poros cu rezistenţa de 2000 PSI tratată în două straturi devine complet impermeabilă la aproximativ 130 m coloană apă. Rezistenţa la penetrarea apei este de până la 12 atm. Tratamenyul cu XYPEX poate asigura o penetrare a cristalelor de până la 30 cm în masa betonului, cu condiţia să nu se întâlnească zone segregate unde consumul de reactivi este foarte mare.
 

DURATA IN TIMP A TRATAMENTULUI CU XYPEX

Tratamentul cu Xypex este permanent, spre deosebire de alte sisteme si produse de impermeabilizare, realizând atât impermeabilizarea cât şi protecţia la coroziune a armăturii şi betonului. Tratamentul nu este pelicular ci face parte integrantă din masa betonului.

REZISTENTA LA AGRESIUNEA FACTORILOR EXTERNI


Aplicat conform Condiţiilor Tehnice Specifice, tratamentul cu Xypex acţionează la 100% eficienţă în următoarele condiţii:
• Limitele de pH - între 3 şi 11 - contact permanent
- între 2 şi 12 contact accidental
• Limite de - de la -320 C la + 1300C constant
temperatură - de la - 1850 C la + 15300 C *
• Umiditate - fără efect
• Radiaţii UV - fără efect

• Oxidare - fără efect

Mentiuni:

Limitele menţionate se referă la domeniul de existenţă intrinsecă a cristalelor, domeniu în care îşi păstrează compoziţia chimică fără modificări. Contact accidental este considerat un interval de 0-6 ore.
XYPEX protejează betonul împotriva acţiunii substanţelor chimice agresive, nu este atacat de o varietate de substante chimice. Rezistenţa la compresiune a unor epruvete de beton tratate cu Xypex a fost mai mare decât a celor netratate, intr-un procent semnificativ.
XYPEX protejează de asemenea betonul împotriva acţiunii sărurilor de clor.
XYPEX împiedică pătrunderea ionilor de clor care provoacă coroziunea chimică a armăturii.
Toate epruvetele supuse tratamentului cu produse Xypex rezistă fără a suferii nici un fel de degradări de suprafaţă sau de scădere a gradului de impermeabilitate la apă, la acţiunea sărurilor de clor, acid clorhidric, sodă caustică, ulei mineral, motorină, benzină, etc.
Rezistenţa la compresiune a suprafetelor tratate şi atacate chimic a crescut datorita aplicarii de Xypex.

MODUL UNIC PRIN CARE XYPEX IMPERMEABILIZEAZA BETONUL

Procesul prin care Xypex impermeabilizează betonul este unic, deoarece este un proces strict controlat de un catalizator specific care urmăreşte generarea unor reacţii în beton folosind chiar componentele acestuia, rezultatul fiind dezvoltarea unor formaţiuni fibroase, cristaline, insolubile, în porii, tubaţiile capilare şi microfisurile acestuia.
Formaţiunile cristaline sunt foarte rezistente la presiuni mari de apă, pe orice faţă a elementului de beton tratat, precum şi la acţiunea multor substanţe chimice agresive.
Deoarece fenomenul este catalitic, formaţiunea cristalină poate fi activată la mulţi ani după ce a fost aplicat tratamentul, pentru etanşarea şi reetanşarea defectelor ce pot apare în timpul vieţii acestuia.

AVANTAJELE FOLOSIRII PRODUSELOR XYPEX

•  nu are nevoie de suport uscat dimpotrivă trebuie să fie umed;
•  nu necesită pregătiri costisitoare la pregătirea suprafeţei la aplicare;
•  nu poate fi înţepat, ros, sfâşiat şi nu cedează la îmbinări;
•  nu trebuie protejat la acoperiri cu pământ, montarea armăturilor, a plasei de protecţie sau a altor materiale;
•  nu are nevoie de tratări speciale la îmbinări, petreceri, colţuri, muchii.
•  meotda de aplicare este foarte rapida;
•  poate fi aplicat pe orice faţă a elementului de beton .


XYPEX NU ESTE TOXIC


Xypex este aprobat pentru folosire în straturi ce conţin apa potabilă sau
produse alimentare, de următoarele organisme:
1. Ministerul Sănătăţii - Direcţia Generală de Medicină Preventivă ROMÂNIA;
2. Agenţia de Protecţie a Mediului - SUA (EPA);
3. Serviciul de Sănătate Federal - Elveţia
4. Ministerul Agriculturii - Canada;
5. Alte departamente de sănătate şi regii de apă.

 SEO